Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Noblegarden

NOBLEGARDEN

 

A következőkben pedig annak szeretnék segítséget nyújtani, illetve tapasztalatokat megosztani, aki azt sem tudja, hogy hol fogjon neki az egésznek, vagy csak valahol megakadt.

 

Mi is ez?

Mint általában minden jelentősebb ünnephez kapcsolódik egy-egy event, így természetesen a húsvét sem maradhat ki a sorból. Az egész alapja a türelem. Tehát ha nem rendelkezel ebből a tulajdonságból megfelelő mennyiséggel, el kell, hogy szomorítsalak, de szerintem neki se fogj. :) 

Az event lényege a tojás. Mégpedig minden mennyiségben. Ezeket a fővárosok melletti falukban találhatod. ( Orgrimmar - Razorhill, Undercity - Brill, Thunder Bluff - Bloodhoof Village, valamint Silvermoon City mellett Falconwing Square területén. ) Bloodhoofban van a legtöbb, azonban pont ezért itt vannak a legtöbben, de van választási lehetőséged, így eldöntheted, hogy hol gyűjtögetsz. 

 

A tojásokat ( Brightly Colored Egg ) így, a földön lapulva találod, általában ott, ahol legalább 2-3 várja.Érdemes körbejárni 1x-2x a falukat, így könnyen kitapasztalod, hogy hol lehetnek tojások, illetve lecsaphatsz 1-1 helyre, ha éppen nem várakozik ott senki. Ahogy észrevettem a respawn idejük elég random, ugyanis van hogy 20 másodpercenként, de volt már rá példa, hogy 2-3 percen túl jelent meg újra. 

 

Innentől fogva pedig két lehetőség van, ennek függvényében változik a gyűjtendő tojások száma. 

 

Az első lehetőség az, hogy szerencsés vagy, és mire megszerzed a 115 tojást, addigra az összes szükséges dolog kiesik belőle, a másik pedig az, ha egyáltalán nincs szerencséd, és a csokitojásokon kívül mást nem tudsz lootolni belőlük. 

 

Nézzük az első változatot. Ha minden jól megy, csupán kb. 115 tojásra van szükséged, és meg is lesz a titlet adó meta achievemented. 

 

10 tojás mindenképp kelleni fog egy questhez, ami azért lesz fontos, hogy később tudjál vásárolni a vendortól. Ezt a questet Razorhillben tudod felvenni, és ugyan le is tudod adni. Ezután pedig már láthatod, hogy mit is kaphatsz cserébe a csokitojásaidért. 

Tojást a tojásaidért, vagyis a vendortól venned kell egy másik tojást ( Noblegarden Egg ), amire szükséged lesz majd az egyik achinál. (később...) Amúgy ezt a tojást óránként le tudod rakni magadnak, hozzájutva 1-1 plusz Brigthly Colored Egghez.


 

Achievementek:

 

Blushing Bride: Ebben az achiban meg kell csókolnod valakit ( /kiss ), aki Elegant Dresst visel, miközben rajtad White Tuxedo Shirt és Black Tuxedo Pants van. Ezek a tojásokból eshetnek, vagy vendortól megvehetők. De a legegyszerűbb megoldás, hogy kölcsön kéred valakitől, ugyanis ezek, miután felvetted sem válnak soulossá, így vissza is tudod adni. 

 

Sunday's Finest: Ha szerencsés vagy, akkor a Tuxedo set mindkét darabját ki tudod lootolni tojásból, így még egy újabb achit is kapsz, azonban ha nem esne, akkor sem veszett el semmi, ugyanis ez nem kell a meta achievementhez. 

 

Dressed for the Occasion: Szintén egy olyan achi, amihez szerencse kell, de nem szükséges a metához. Ha nincs meg a dressed, sincs gond, ugyanis a másik playernek kell viselni az elsőnek leírt achihoz.

 

 

Chocolate Lover: Csoki imádók előnyben!:) Itt 25 csokitojást kell megenned, úgy érzem ez nem szorul komolyabb magyarázatra.

 

Chocoholic: Az előző achi folytatása, a maradék 100 tojás helye. Ha megettél még 75öt az előzőn kívül, megkapod ezt. Azonban vigyázat, jóból is megárt a sok. :) Ehhez az achihoz kell a legtöbb kitartás/türelem. Ha ezzel kész vagy, utána már gyorsan fog menni a többi. 

 

Desert rose: Ehhez szükséged lesz egy Spring Robes-ra, amihez az előzőekben leírt módokon juthatsz hozzá. Ezzel virágot tudsz ültetni, csupán annyi a dolgod, hogy elrepülsz a megjelölt helyekre ( Badlands, Tanaris, Desolace, Silithus, Thousand Needles ), felveszed a tavaszi chestet, és useolod.

 

I Found One: Ez sem szorul különösebb magyarázatra. Ahogy kilootolod az első tojást, megkapod az achit.

 

Noble Garden: Itt lesz szükséged a már kiváltott Noblegarden Eggre. Csupán annyi a teendő, hogy elmész Silvermoon Citybe, és lerakod a tojásod. 

 

Shake Your Bunny-Maker: Szükséged lesz egy Spring Flowers-re ( vendor vagy tojás ). Ezt kell majd useolni minden fajból 1-1 female karakterre ( horda + alli is ). Ez kicsit hosszadalmas lesz, ugyanis 5 perc a cooldownja. 

 

Hard Boiled: Ehhez az achihoz el kell menned Un'Goro Craterbe ( legegyszerűbb megoldás, ha Sholazar Basinból átportolsz ). Menj el Golakka Hot Springshez ( térképen nézve a bal oldalon található tavak közül a középső méretű ). Ha odaértél már nyusziformban akkor futkozz a tó körül, és előbb utóbb beadja az achit. Ha nem vagy nyusziban, akkor kérd meg valamelyik társadat, hogy menjen el veled, és useoljon rád egy Blossoming Branchot.

 

Spring Fling: Ehhez az achihoz kell egy nyuszi. A pet ( Spring Rabbit ) szintén lehet loot, azonban ha nem esik, elég drága mulatság lesz, ugyanis 100 csokitojásért tudod csak megvenni. Ha megvan, látogass el a fővárosok melletti falvakba, ahol a tojások is vannak, és kérj meg valakit, hogy hívja elő ő is a nyusziját, ugyanis itt az a dolgod, hogy pároztasd őket. Ha megvan a két nyúl, ők már tudják a dolguk, neked csak meg kell várnod.

 

Ha pedig elég kitartó, és ügyes voltál, nem marad el a jutalom sem, megkapod a Noble Gardener achievementet, és a vele járó 'the Noble' titlet is.

 

Ha már részleteztem a szerencsés lehetőséget, íme itt egy táblázat, hogy mire is kell az a 355 tojás, ha éppen nem úgy esnek a dolgok:

 

[Noblegarden Egg]

Noblegarden Chocolate

Used for Money achievement.png Noble Garden

[Spring Flowers]

50 Noblegarden Chocolate

Used for Money achievement.png Shake Your Bunny-Maker

[Spring Robes]

50 Noblegarden Chocolate

Used for Money achievement.png Desert Rose

[White Tuxedo Shirt]

25 Noblegarden Chocolate

Does not bind. Used for Money achievement.png Blushing Bride and Money achievement.png Sunday's Finest

[Black Tuxedo Pants]

25 Noblegarden Chocolate

Does not bind. Used for Money achievement.png Blushing Bride and Money achievement.png Sunday's Finest

[Spring Rabbit's Foot]

100 Noblegarden Chocolate

Used for Money achievement.png Spring Fling

 

100 Noblegarden Chocolate

Eat 100 [Noblegarden Chocolates] to complete Money achievement.png Chocoholic.

Remélem tudtam segíteni, ha bármi kérdés, észrevétel, vagy javítanivaló van, szívesen várom őket!