Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szabályzat

  • Weboldal

A guild weboldalára minden guild tagnak ajánlott regisztrálnia magát.

A regisztráció módja, hogy játékon belül elküldöd az E-mail címedet Elvyn-nek, ahova küld egy meghívót, amivel véglegesítheted a regisztrációt.

Az oldalon regisztrált tagoktól elvárjuk, hogy (lehetőség szerint) legalább naponta egyszer látogassák meg az oldalt és azt rendeltetésszerűen használják.
MEGJEGYZÉS=(Ha elvárjuk a tagoktól hogy naponta látogassák az oldalt akkor olyan tartalommal kell ellátni ami ezt szükségessé teszi: pl.: raid jelentkezés, fórum, esetleg chat, hogy ha nem tud játék közelben lenni akkor is tudjon jelezni, hogy mi van vele, taktikák, esetleg class-, spec-, event-leírások)

  • Általános szabályok

Alapvető elvárás a normális viselkedés és a másik tiszteletben tartása.

Ninjázást nem toleráljuk, sem a guildon belül, sem azon kívül (gyengébbek kedvéért: azonnal kivágunk a guildból). Azon túl, hogy a guild hírnevét rontod, raideken sem vesszük hasznodat ha 1 hónapig bannolva vagy.

Ha több mint 1 hétig inaktív vagy és nem tudjuk miért, akkor előfordulhat hogy keresünk más embert a helyedre. Természetesen ha szólsz, akkor nem kell ettől tartanod.

Ha karaktert cserélsz, előtte szólj és lépj ki guildból! Amennyiben az új karaktered szeretnéd a továbbiakban használni, a pontjaid nullázásra kerülnek!   

Lehetőség van a guildben egy felhasználónak több karaktert is bevetetni ekkor meg kell jelölni melyik a main a többi értelemszerűen alt karakter lesz.

  • Rangok

Inaktív: Nem aktív tagok, akik még nem lettek eltávolítva a guildből.

Altkarakter: Megszűnt rang, az alt karaktereknek külön guildet hoztunk létre.
MEGJEGYZÉS: Javaslom visszaállítani az adott rangot. Az EPGP addon nagyon jól tudja kezelni és átláthatóbb ki online éppen. Mindezeken túl meg lehet határozni, hogy csak az jöhet alttal, akinek a klánba be van invelve a karaktere. Így hamarabb megismerjük az altokat és ha az adott fight megköveteli könnyebben tudunk setup-ot összeállítani. Bármennyi altja lehet a tagoknak, de csak azzal jöhetnek raidelni amelyik a klán tagja.

Próbaidős: Újonnan felvett tagok. A próbaidő legalább 1 hét, de egyéni mérlegelés alapján rövidebb és hosszabb is lehet. Ezzel a ranggal csakis akkor vihetsz lootot, ha egyik magasabb ranggal rendelkező játékosnak sem kell a kérdéses item! MEGJEGYZÉS: Javaslom pontosítani a sorrendet az alábbiak szerint:
Ebböl következik a következö sorrend:
1.
Újonc és/vagy magasabb rangon levö karakter main gearje.
2.
Újonc és/vagy magasabb rangon levö karakter alt gearje, illetve alt karaktere.
3.
Próbaidős main gearje. Próbaidős nem vihet alt karakternek és/vagy alt gearbe itemet.
Csak az a karakter számít altnak és csak akkor vihet itemet, ha az a guild-ünk tagja.

Újonc: A próbaidő letelte után kapod meg.

Tag: Weboldalon történő regisztráció után kapod meg (és értelemszerűen, ha már nem vagy próbaidős).

Veteran: Régi és aktív játékosok, a guild oszlopos tagjai.

Class Leader: Az adott kaszthoz értő emberek, tőlük lehet segítséget kérni, pl. talent, enchant, gemelés, dps növelés. Néhány CL egyben Officer is.

Officer: A guild + bank menedzselését, raidek levezetését végzik.

Guild Master: Guild vezető, az ő tisztsége az Officerek kinevezése, illetve ugyanazokat a feladatokat is ellátja mint az Officerek.

  • Raid-ek

Javaslom meghatározni a guild raid idejét!

Pl.: Szerda-Csütörtök-Hétfő-Kedd-: 20:00-22:00-ig raidelünk.
Mivel elsődlegesen PVE guild vagyunk ez idő alatt minden tagnak, ha online kötelező a raid részvétel.
Ezen időpontokban a progress-ben szereplő raidek lesznek kiírva!

Random raid-re előzetes egyeztetés után* lehet csak elmenni, ne a te ID-d miatt hiúsuljon meg a guild raid. Kedd este bármilyen random engedélyezett, amennyiben a guildnek nincs szüksége rád. Aki ezt nem képes betartani, kereshet másik guildet.

  •  Progress (megegyezés szerint beállítható)

Jelenlegi Progress insták:    GP-ért lootolás, mindenki kap érte EP-t

Trial of the Crusaider 25,       Trial of the Crusaider 25 Hard,         Onixya’s Lair 25

Free insták:                           Amiben a lootért roll rendszer működik, de kap érte mindenki EP-t

Ulduar 25,      Trial of the Crusaider 10,       Trial of the Crusaider 10 Hard,         Onixya’s Lair 10

Old school insták:                 Amiért nem jár EP és roll rendszer van

Ulduar 10,      Eye of Eternity 10,     Eye of Eternity 25,     Obsidian Sanctum 10,
Obsidian Sanctum 25,            Naxxramas 10,           Naxxramas 25

*Kivételt képeznek a Free insták és az Old school insták. Ezekre random csapattal engedély nélkül el lehet menni, de érdemesebb - ha lehetőség van rá - guildon belül megszervezni.

Megjegyzendő vannak itemek amik nagyon ritkák és értékesek ezért azok GP-ért mennek a régebbi instákból is.
Pl.: Trinketek

A raidekre invelés 19:50-kor kezdődik (és általában meddig tart a tervezhetőség miatt) 20:00 kor mindenki aki invelve van köteles teljes készültséggel ( kaja, poti, flask, scroll + egyéb kiegek, ezekből ha kellene az invelés előtt szólj egy officernek és ő ad, pve gear / talent, taktika teljes ismerete, 100 % durability ) az instában benn tartózkodni (nem AFK-olva), aki erre rendszeresen nem képes szankcionálható.

Raiden minden a raidbe invelt tag köteles Ts-en is fenn lenni.

Raid kezdéskor ellenőrizd, hogy az Auto Loot legyen KIkapcsolva!

Mindig kövesd a raid vezető utasításait! Ha nem ismered az adott boss taktikáját ne szégyelld megkérdezni, szívesen elmagyarázzuk hiszen ez a sikeres raid kulcsa.

EPGP rendszert használunk, minden 10-es raidboss 20 EP, minden 25-ös raidboss 50 EP, ezenkívül a hard és heroic módokban dupla EP jár (40 és 100).
Speciális esetekben (nehéz boss, kiváló csapatmunka, first kill) bónusz pont járhat! :)

A raidben eltöltött idő után negyedóránként 5 EP jár, kivételt képeznek ez alól az alt karakterrel részt vevő emberek (ennek technikai akadálya van). (Ez a szabály egyelőre nincs érvényben!) Ezt a szabályt javaslom mellőzni, mivel jelenleg a Recurring a befutásért, a buffolásért és a mellé beszélésért is megy. Továbbá ha valaki be AFK-ol a várakozási idő alatt is jár.

Az Alt karakterek pontjait a Main karakternek írjuk jóvá (raid/quarter végén) illetve abból vonjuk le.

Trashnél általában Group Loot van, hogy az erre a célra kijelölt ember disenchantra ki tudja venni az itemeket. Amennyiben epic item esik kizárólag passzolhatsz vagy Needelhetsz!

Loot osztásnál csupán annyi a dolgot hogy az EPGP LootMaster (kötelező addon) által feldobott ablakban kifejezd az igényedet a loot-ra (Main/Off/Upgrade/Pass).

Meghatározott lootolási sorrenddel rendelkezünk. Első és legfontosabb a main karakterek main gearjének maximalizálása. Újonc -től felfele nincs külömbség loot osztáskor.

Ebböl következik a következö sorrend:
1.
Újonc és/vagy magasabb rangon levö karakter main gearje.
2.
Újonc és/vagy magasabb rangon levö karakter alt gearje, illetve alt karaktere.
3.
Próbaidős main gearje. Próbaidős nem vihet alt karakternek és/vagy alt gearbe itemet.
Csak az a karakter számít altnak és csak akkor vihet itemet, ha az a guild-ünk tagja.

Néhány loot-ra ROLL van, ezek között is speciális esetnek minősülnek a mountok és quest itemek, melyekre kizárólag Tag rang és fölötte lehet rollolni! Minden egyéb itemre vonatkozik hogy próbaidősként csak akkor viheted ha más nem próbaidősnek nem kell. (A roll is az epgp lootmaster segítségével történik, neked csupán Need-elni kell ha szeretnéd az adott itemet!)

A fake rollok szankcionálhatók. Ebbe tartozik az is hogy nyertes roll után átengedi az itemet.

A loot-ra vonatkozó szabályoktól néha eltérünk, de ezt a raid elejét mindig tisztázzuk.

Achievementek megszerzéséért a Raid Leader megítélhet több pontot is.

Ha esetleg többen vagyunk mint a raid max. létszáma, többnyire érkezési sorrendben történik a behívás. Ettől csak akkor térünk el ha olyan ember kell, aki speciális posztot illetve feladatot tölt be, ekkor ő elsőbbséget élvez.*

Ha nem férsz be egy raidbe maradj online, szinte mindig felszabadul pár hely.*

  • Addonok

TeamSpeak3 használata a raid-eken kötelező, ennek hiányában nem jöhetsz a raidre! Nem baj ha nincs mikrofonod vagy nem áll módodban beszélni, elég ha hallasz minket.

Továbbá kötelező a Deadly Boss Mod addon használata, amit innen az oldalról le tudsz tölteni. Ennek hiányában nem jöhetsz a raidre!

Bevezettük a GroupCalendar addon használatát, melyet az oldalról le tudsz tölteni. Mindenkinek ajánlott felrakni, mert aki ezzel jelentkezik a raidekre, prioritást élvez.
Miután felraktad, a Setup fülön állítsd Automatic-ra, majd relogolj! Ezután már látni fogod az eventeket.

  • Guild bank

Itemeket kivenni és berakni a rangodnak megfelelően tudsz.
Eladásra itemet kivenni TILOS!

A legalább újonc ranggal rendelkező tagok felszerelésének enchantját a guild bankból biztosítjuk. Próbaidősöknek maguknak kell megvenni a szükséges anyagot.

Lehetőség van plusz EP-t szerezni a guild bankhoz való hozzájárulással. Ennek részleteit az első bank oldal infójában találjátok meg, de nagyjából amiket elfogadunk: high level kaják, flask-ok, szakmához való nyersanyagok, disenchantra szánt Lv75+ ruhák fegyverek (utóbbiakat postán küld el Elvyn-nek).

Bankot tölteni segít a slotokhoz tartozó infó mit érdemes aktuálisan betenni ( ezekért EP jár )! Ezen felül is lehet természetesen önszorgalomból tölteni.

Mivel az utóbbi időben rengeteg önkéntes felajánlás érkezett (vagyis nem tartottak igényt a plusz pontokra), ezért a jóváírás csak abban az esetben történik meg ha ezt külön kéred. Ez esetben lehetőleg postán küld el az itemeket, mert a guild bank log-ja nem őrzi meg a végtelenségig, hogy mit raktál be.

Ha sok itemet szeretnél küldeni, előtte érdeklődj, hogy szükség van-e rá!

  • Kiegészítés

Lehetőség van maint váltani de csak indokolt esetben  és bizony nem ingyen.

Main karaktert (pontos meghatározás, javaslatom  konkrét EP érték pl.: 5000 EP) ellenébe lehet cserélni olyan karakterre ami a recruitmentben (akkori tgf) szerepel, illetve a gearje közel azonos a main karakterével, valamint a játékos kezelni is tudja azt. Az Officereknek minden esetben tudnia kell a szándékozott cseréről és legalább 3 jóváhagyása szükséges a csere megtörténéséhez.

Próbaidős rangú játékos nem kérhet karakter cserét.

Karakter cserének számít a teljesen más szerepet betöltő talentre való átállás.

Pl.:       Tank-> Dps     Tank-> Heal

Heal-> Dps     Heal-> Tank

Dps-> Tank     Dps-> Heal.

Ebbe tartozik még a sámán                rangedről melee-be     ( elemental -> cement ) és fordítva,
a druida                                              rangedről melee-be     ( balance -> feral dps ) és fordítva,
a druida                                              melee-ből tank-ba       (feral dps-> feral tank ) és fordítva.

MEGJEGYZÉS: A zöld színnel írt szöveg már létező patriotz szabályzat, a piros színnel írt az én javaslatom és a feketével írt csak off szöveg.